Kelový prívarok
600 g očisteného kelu, 100 g očistených zemiakov, 1 cibuľu, olej, 2 PL hladkej múky, cesnak, vegetu, rascu, majoránku, mleté čierne korenie, mletú červenú papriku
Ako na to:Kel pokrájame na hrubšie rezance, zalejeme potrebným množstvom vriacej vody, osolíme a uvaríme takmer do mäkka. Zemiaky pokrájame na kocky, cesnak očistíme. Do takmer uvareného kelu pridáme zemiaky, rascu, mleté čierne korenie, vegetu a všetko spolu uvaríme do mäkka.
Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme múku, chvíľu opražíme a zalejeme studenou vodou. Rýchlo túto zmes rozmiešame, pridáme prelisovaný cesnak a mletú červenú papriku. Takto pripravenú zápražku zamiešame do uvareného kelu a povaríme.
Ochutíme majoránkou, premiešame a odstavíme.