Francúzske zemiaky

Potrebujeme:

10 stredne veľkých zemiakov uvarených v šupke, 1 klobásku, 3 vajcia uvarené natvrdo, mleté čierne korenie, soľ, olej, cibuľu
Zálievka: 200 ml mlieka, 4 vajcia, 1 ČL vegety

Ako na to:

Zemiaky uvaríme v šupke. Pomocou krájača zemiakov si do hrnca nakrájame ošúpané zemiaky a uvarené vajíčka. Na oleji opražíme nadrobno pokrájanú cibuľku a na malé kocky nakrájanú klobásku.
Pridáme k zemiakom a vajíčkam. Okoreníme mletým čiernym korením a osolíme. Zalejeme zálievkou (v mlieku rozmiešame vajcia a vegetu). Zmes vložíme do vymasteného pekáča a pečieme pri teplote 200 stupňov cca 30 minút.

21.09.2008

Podobné recepty