Kelové závitky

Potrebujeme:

400 g kelu, 250 g hovädzieho mäsa, 200 g bravčového mäsa, 1 cibuľa, 1 vajce, mleté čierne korenie, soľ, pažítka, olej, zeleninový vývar, zelená petržlenová vňať, kečup

Ako na to:

Veľké kelové listy umyjeme, sparíme vriacou vodou, opláchneme studenou vodou a hrubú časť listov mierne naklepeme.
Očistené a umyté mäso zomelieme a premiešame s očistenou cibuľou nakrájanou nadrobno, vajcom, mletým čiernym korením, soľou a nakrájanou pažítkou.
Na každý list dáme kôpku plnky, zvinieme, okraje preložíme, aby plnka nevytiekla, uložíme do pekáča vymasteného olejom, podlejeme vývarom a udusíme.
Udusené posypeme zelenou petržlenovou vňaťou posekanou nadrobno a pokvapkáme kečupom. Podávame s kelovým prívarkom.

08.10.2013

Podobné recepty