Segedínsky guláš
400 g bravčového mäsa, 1 cibuľu, olej, 1 ČL mletej červenej papriky, mleté čierne korenie, soľ, 400 g kyslej kapusty, 500 ml smotany na varenie, 5 PL hladkej múky
Ako na to:Cibuľu nakrájame nadrobno. Mäso nakrájame na kocky. Z kapusty vyberieme celé čierne korenie a bobkový list. Do pohára dáme mletú červenú papriku, mleté čierne korenie a soľ, zalejeme vodou a rozmiešame.
Na oleji speníme cibuľu, pridáme mäso a opečieme. Zalejeme zmesou korenia a dusíme do polomäkka. Pridáme kyslú kapustu a za občasného miešania dusíme, kým nie je mäso mäkké.
V smotane rozmixujeme hladkú múku a vlejeme k mäsu s kapustou. Dusíme cca 15 minút.