Ovocný koláč s rumom
100 g mandlí, 100 g kandizovaného ovocia, 100 g hrozienok, 0,5 dcl rumu, 200 g masla, 150 g práškového cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 1 lyžička mletej škorice, 3 vajcia, 250 g hrubej múky, 1 balíček prášku do pečiva, 1 dcl rumu na poliatie, práškový cukor na posypanie
Ako na to:Do misy dáme zomleté mandle, pokrájané kandizované ovocie a hrozienka. Polejeme rumom a premiešame.
Maslo, práškový i vanilínový cukor a mletú škoricu vymiešame do peny. Potom pridáme rumovú zmes, postupne primiešame vajcia a nakoniec múku premiešanú s práškom do pečiva. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme vo vyhriatej rúre.
Upečený koláč polejeme rumom a posypeme cukrom.