Steaky s pestom a haluškami
250 g kvalitného steaku, hovädzieho alebo bravčového pokrájaného na pásiky, olivový olej, morská soľ, čerstvo zomleté čierne korenie, 500 g gnocchi
Pesto: 50 g zelenej petržlenovej vňate, 3 rozdrvené strúčiky cesnaku, hrsť nakrájaných pekanových orechov, 125 ml olivového oleja, 125 g strúhaného kozieho syra alebo talianskeho syra pecorino, morská soľ a čerstvo namleté čierne korenie
Na veľkej panvici rozpáľte olej. Vložte mäso a za stáleho miešania opekajte, až kým mäso na povrchu pekne nezhnedne. Uprostred má zostať ružové. Osoľte a okoreňte.
Halušky vložte do misy. Pri servírovaní ich polejte šťavou z mäsa, primiešajte pesto, vymiešané alebo rozmixované, a plátky mäsa.
Tip: Namiesto hovädzieho alebo bravčového mäsa môžete vyskúšať aj hydinové napr. morčacie.