Jahňacina na divoko
500 g jahňacieho stehna, 40 g údenej slaniny, 3 dcl vody, 1 a 1/2 dcl octu, 1 väčšia cibuľa, bobkový list, 3 zrnká celého čierneho korenia, 3 zrnká nového korenia, 40 g masla
Ako na to:Mäso odblaníme, umyjeme, prešpikujeme kúskami slaniny a dáme do moridla.
Moridlo: vodu, ocot, 1/2 nakrájanej cibule, bokový list, celé čierne a nové korenie uvaríme a necháme vychladnúť.
Do vychladnutého moridla dáme mäso a necháme ho v moridle odležať 1-2 dni. Potom mäso vyberieme a moridlo precedíme.
Do pekáča dáme maslo, pokrájanú druhú polovicu cibule, trošku ju opražíme, vložíme mäso a za občasného podlievania moridlom pečieme v dobre vyhriatej rúre.