Pečený pstruh
4 pstruhy, soľ, 30 g strúhanky, 30 g masti
Bylinkové maslo: 60 g masla, soľ, citrónová šťava, 1 g cibule, 1 sardelové očko alebo kúsok sardelovej pasty, 20 g sladkokyslej uhorky, petržlenová vňať, worcesterská omáčka
Vypitvaných pstruhov umyjeme, osušíme čistou utierkou, osolíme, obalíme v preosiatej strúhanke, položíme na pekáč, na ktorom je rozohriata masť a z oboch strán pekne do ružova opražíme.
Potom pekáčik vložíme do rúry a pečieme asi 8-10 minút. Upečených pstruhov pomocou lopatky preložíme na misu, poukladáme na ne bylinkové maslo a podávame.
Bylinkové maslo: Maslo na miske dobre vymiešame so soľou a niekoľkými kvapkami citrónovej šťavy. Potom pridáme pokrájanú cibuľu, sardelové očko alebo sardelovú pastu, nadrobno pokrájanú uhorku, petržlenovú vňať a niekoľko kvapiek worcesterkej omáčky. Všetko spolu zamiešame, sformuje do valčeka a necháme v chladničke stuhnúť.
Bylinkové maslo pokrájame na osem kúskov a pokladieme na upečených pstruhov.