Obrátené bravčové rezne s maslovými zemiakmi
1500 g bravčové stehno
150 g oravská slanina
3 cibule
4 vajcia
strúhanka na obaľovanie
soľ
Mäso umyjeme, osušíme a narežeme na rezne spôsobom - prvý rez narežeme do 0,5 cm od spodu. Druhý rez narežeme po spodok mäsa. Vznikne nám väčší rezeň, ktorý cez mikroténové vrecúško trocha naklepneme, a potom osolíme z oboch strán.
Mäso dobre obalíme v strúhanke a následne aj v osolených rozmiešaných vajciach. Rezne vyprážame v horúcom oleji z oboch strán dohneda.
Medzitým si nakrájame slaninu a cibuľu na plátky.
Na plechu prekladáme - rezeň, plátok slaniny a trošku cibule. Podlejeme vodou, trochu olejom a zakryjeme druhým plechom. Pečieme v rúre na 180°C asi 30 min. alebo kým mäso nebude mäkké.
Podávame s uvarenými zemiakmi, do ktorých sme po uvarení a scedení pridali maslo a nakrájanú pažítku.
Čas prípravy: 1 hod.