Dukátové buchtičky
400 g hrubej múky, soľ, 70 g práškového cukru, 2 žĺtka, 70 g masla
Kvások: 2,5 dcl mlieka, 20 g droždia, 2 lyžičky práškového cukru
Vanilkový krém: 6 dcl mlieka, 2 žĺtka, 40 g krémového prášku, 50 g kryštálového cukru, 1 balíček vanilínového cukru
Z vlažného mlieka, droždia a cukru pripravíme kvások, ktorý necháme vykysnúť. Múku preosejeme, premiešame so soľou a s cukrom, pridáme vykysnutý kvások, žĺtka, postrúhané maslo a vypracujeme tuhšie cesto, ktoré necháme vykysnúť na teplom mieste.
Z vykysnutého cesta pomocou lyžice povykrajujeme malé buchtičky, poukladáme ich na vymastený plech, povrch i boky buchtičiek potrieme roztopeným maslom a upečieme vo vyhriatej rúre. Podávame s vanilkovým krémom.
Vanilkový krém: Mlieko, žĺtka, krémový prášok, kryštálový a vanilínový cukor premiešame a za stáleho miešania uvaríme hustý krém.