Šošovicová (fazuľová) polievka

Potrebujeme:

1 šálku šošovice (fazule), 1 menšiu cibuľu, 3 strúčiky cesnaku, koreňovú zeleninu, mletú červenú papriku, mleté čierne korenie, vegetu, olej, 2 PL hladkej múky, petržlenovú vňať

Ako na to:

Fazuľu dáme namočiť deň dopredu (šošovicu netreba). Na druhý deň (šošovicu v ten istý deň) ju uvaríme do polomäkka, pridáme pokrájanú zeleninu, prelisovaný cesnak a varíme, kým nie je zelenina mäkká.
Potom urobíme zápražku. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme múku, zalejeme studenou vodou, metličkou rozmiešame a vlejeme do polievky.
Pridáme mletú červenú papriku, mleté čierne korenie, vegetu a varíme. Po odstavení pridáme posekanú petržlenovú vňať.

21.09.2008

Podobné recepty