Zapekaný kel
800 g kelu, 1 cibuľa, olej, 250 g hovädzieho mäsa, soľ, maslo, 80 g udusenej ryže, mleté čierne korenie, rasca, 2 dcl mlieka, 4 vajcia
Ako na to:Kel umyjeme a dáme variť do vriacej vody. Očistenú cibuľu nakrájanú nadrobno opražíme v rozohriatom oleji, pridáme očistené mäso pokrájané na kocky, osolíme, podlejeme vodou a prikryté udusíme.
Do pekáča vymasteného maslom dáme vrstvu uvareného kelu pokrájaného na rezance, vrstvu uduseného mäsa a udusenej ryže, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a posypeme rascou. Zalejeme mliekom, v ktorom sme rozšľahali vajcia a soľ, a zapečieme vo vyhriatej rúre.
Podávame so zemiakovou kašou.