Polnočné kuracie prsia
750 g kuracích pŕs
15 strúčikov cesnaku
1 väčšia cibuľa
1 PL tatárskej omáčky
1 PL pikantného kečupu
1 PL paprikovej pomazánky
sušený cesnak
vegeta
čierne korenie
1 väčšia paradajka
kolieska suchej salámy
olej
hladká múka
strúhanka
Kuracie prsia umyjeme, odblaníme a nakrájame na malé, tenké rezne (nugetky). Okoreníme sušeným cesnakom, vegetou, čiernym korením a naukladáme do misky s vekom.
V druhej miske si pripravíme marinádu z 1dcl oleja, tatárskej omáčky, kečupu a paprikovej pomazánky, do ktorej pretlačíme strúčiky cesnaku.
Marinádou potrieme mäso a necháme na 15 min. odložiť do chladničky.
Medzitým si pripravíme pekáč, na ktorý si nakrájame cibuľu na polmesiačiky, jemne ju posypeme strúhankou a pokvapkáme olejom.
Na plech s cibuľou si naukladáme marinované kuracie nugetky, ktoré jemne pomúčime hl. múkou. Nakoniec na ne naukladáme kolieska suchej salámy a na ne dáme kolieska paradajok. Môžeme jemne posypať aj ľanovými semienkami.
Plech dáme do vyhriatej rúry a pečieme cca 45 min. na 150°C.
Podávame so zemiakovou kašou.