Dolky

Potrebujeme:

250-300 g hrubej múky, 15 g droždia, 2-3 žĺtka, soľ, 5-6,5 dcl mlieka, 1 ČL práškového cukru, olej, škoricový cukor

Ako na to:

Rozdrobené droždie vymiešame s cukrom na kašičku, pridáme žĺtka, soľ, múku a toľko teplého mlieka, aby sa cesto dalo dobre naberať (malo by byť hustejšie ako na palacinky).
Všetko spolu dohladka vymiešame, prikryjeme a na teplom mieste necháme vykysnúť. Cesto je dobre vykysnuté, keď sa jeho objem zdvojnásobí.
Vykysnuté cesto vkladáme malou naberačkou do vymastených jamiek dobre vyhriatej dolkárne a z oboch strán upečieme do zlatožlta. Podávame spojené džemom a posypané škoricovým cukrom.

05.10.2008

Podobné recepty