Krúpová baba

Potrebujeme:

200 g veľkých krúp, 800 g zemiakov, 1 lyžička mletej rasce, soľ, 100 g prerastenej údenej slaniny, 1 cibuľa, 4 strúčiky cesnaku, mleté čierne korenie, tymian, majorán, 2 lyžice masti, 300 g údeného mäsa

Ako na to:

Krúpy preberieme, niekoľkokrát prepláchneme studenou vodou, namočíme cez noc do studenej vody a na druhý deň ich uvaríme v tej istej vode, v ktorej boli namočené, do polomäkka.
Potom pridáme očistené zemiaky pokrájané na kocky a mletú rascu, osolíme, prilejeme toľko vody, aby zemiaky a krúpy boli zakryté a uvaríme domäkka. Slaninu pokrájame nadrobno, vyškvaríme, pridáme očistenú cibuľu pokrájanú nadrobno a opražíme.
Uvarené zemiaky s krúpami vmiešame na kašu, pridáme opraženú cibuľu so slaninou, pretlačený cesnak, mleté čierne korenie, tymian, majorán a dobre premiešame.
Zmes rozotrieme na pekáč vymastený masťou, posypeme uvareným údeným mäsom pokrájaným na kocky a upečieme v dobre vyhriatej rúre do chrumkava.

02.12.2013

Podobné recepty