Barmské morčacie plátky
morčacie prsia, veľké jablko, 2 žĺtky, čierne mleté korenie, červená mletá paprika, kečup, olej, soľ
Ako na to:Morčacie mäso rozklepte na plátky, ktoré mierne osoľte, okoreňte a na oleji sprudka opečte z oboch strán. Jablko olúpte, vyberte jadrovníky a nakrájajte na kolieska (2). Tieto z jednej strany opaprikujte a touto stranou ich dajte na panvicu s olejom.
Po chvíli ich otočte a do prostriedku jabĺk (do otvora po jadrovníkoch) dajte celý žĺtok. Panvicu zakryte a pečte kým sa nespečú žĺtky.
Jablka vyberte a do výpeku dajte kečup. Prílohou sú hrubé rezance, ktoré polejte výpekom, na ne položte plátok mäsa a naň koliesko jablka so žĺtkom navrchu. Prípadne môžete podávať s jablkovou kašou.