Tvarohová žemľovka
7 rožkov, 600 ml mlieka, 1 vanilínový cukor, štipka soli, 2 vajcia, 500 g tvarohu, hrozienka, 1 škoricový cukor, 100 g práškového cukru, 2 žĺtka
Ako na to:Pekáč vymastíme maslom alebo margarínom. Rožky pokrájame na kolieska. V mlieku ponorným mixérom rozmiešame vanilínový cukor a vajíčka. Vzniknutou zmesou dôkladne polejeme rožky.Opatrne premiešame, aby mliekom nasiakli všetky rožky.
Do misky dáme tvaroh, hrozienka, žĺtky, škoricový a práškový cukor. Dobre vymiešame. Na dno pekáča dáme polovicu rožkov. Na ne navrstvíme tvarohovú plnku. Povrch uhladíme. Na tvarohovú plnku naukladáme zvyšok rožkov. Pečieme 30 minút pri teplote 180 stupňov.
Necháme trochu vychladnúť, aby sa žemľovka dobre krájala.