Čokoládové košíčky so snehovou plnkou
250 g hladkej múky, 50 g cukru, 150 g masla, 70 g orieškov, polevová čokoláda
Bielkový sneh: 4 bielka, 200 g práškového cukru, 1/2 balíčka vanilínového cukru
Hladkú múku, cukor, maslo a pomleté oriešky spolu dobre vymiešame. Vypracované cesto necháme 30 minút postáť na chladnom mieste. Potom ho rozvaľkáme na hrúbku 1/2 cm a vykrajujeme kolieska, ktorými vypĺňame formičky tvaru košíčkov.
Upečieme do ružova a opatrne vyklopíme. Vychladnuté namáčame do rozpustenej polevovej čokolády. Naplníme snehom a ozdobíme drobným ovocím.
Príprava snehu: Bielka vyšľaháme s práškovým a vanilínovým cukrom do peny. Nádobu, v ktorej sneh šľaháme, dáme nad hrniec s vriacou vodou a ušľaháme dotuha.