Vanilkovo - orechové rožky
120 g orechov
210 g hery
300 g hladkej múky
40 g práškového cukru
2 žĺtka
vanilkový cukor na obaľovanie
Orechy, heru, múku, žĺtka a práškový cukor spolu vymiesime do tuhého hladkého cesta (nesmie sa lepiť) a dáme ho na 1 hod. odpočinúť do chladničky. Potom ho vyberieme a urobíme z neho valček, z ktorého krájame kolieska asi 1,5 cm hrubé.
Tie šúľame ako šúľance, ale na krajoch musia byť tenšie a v strede hrubšie. Nakoniec zahneme do tvaru rožka (viď obrázok). Takto prichystané rožteky dáme na vymastený plech a pečieme pri 180°C do zlatohneda (cca. 3 - 5 min. - podľa typu rúry).
Nakoniec ich necháme aspoň 2 hod. vychladnúť, a potom obaľujeme vo vanilkovom cukre.
Čas: 70 min.