Medovníkový koláč
250 g medu, 1 dcl oleja, 125 g prášk. cukru, 350 g hladkej múky, 1 balíček prášku do pečiva, 1 lyžička mletej škorice, 2 klinčeky, 125 g orechov, 2 vajcia, 100 g olúpaných mandlí, 125 g kandizovaných čerešní na ozdobu
Ako na to:Med, olej a cukor privedieme do varu, odstavíme a necháme vychladnúť. Na dosku preosejeme múku, pridáme prášok do pečiva, mletú škoricu, zomleté klinčeky, zomleté orechy a premiešame.
V strede urobíme jamku, rozklepneme do nej vajcia, vlejeme vychladnutú medovú zmes a vypracujeme hladké cesto, ktoré prikryjeme a necháme postáť 1 hodinu.
Potom ho vyvaľkáme, preložíme na vymastený plech a ostrým nožom urobíme do cesta zárezy veľké 5 x 5 cm. Každý štvorec ozdobíme mandľami a čerešňou, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 25 minút.