Zemiakový šalát

Potrebujeme: Zemiakový šalát

4 vajcia
3 väčšie cibule
2 kg zemiakov
500 g mrkva
1 bal. sterilizovaný hrášok
150 g sterilizovaná kapia
600 g sterilizované uhorky
majonéza

Ako na to:

Zemiaky a mrkvu umyjeme, dáme do jedného hrnca a zalejeme 0,5 l vody. Varíme pod pokrievkou na pare domäkka.
Cibuľu ošúpeme a nakrájame nadrobno. Dáme ju do misky, zalejeme octom a osolíme. Cibuľa nám zmäkne a zbavíme sa jej ostrej chuti, bude tak jemná a mäkšia. Uhorky nakrájame najprv na rezance, a potom na menšie kocky. Potom ju dáme do veľkej misy.
Uvarené zemiaky necháme vychladnúť a zbavíme ich šupky. Cez mriežku ich krájame na hranolčeky. Vajcia uvaríme natvrdo, ošúpeme a na hrubom strúhadle nastrúhame k zemiakom. Cibuľu pomocou silného stisku zbavíme šťavy a pridáme k zemiakom. Kapiu nakrájame na malé kocky a taktiež pridáme k zemiakom.
Hrášok otvoríme, nálev vylejeme a vysypeme do misy s ostatnými ingredienciami. Uvarenú mrkvu jemne zbavíme len vrchnej šupky. Pomocou mriežky nakrájame na malé kocky.
Majonézu ochutíme soľou, mletým čiernym korením, 1 dcl vody zo sterilizovaných uhoriek a 3 PL tatárskej omáčky. Majonézu pridáme do misy a pomocou dvoch variech šalát opatrne premiešame. Dochutíme soľou a mletým čiernym korením.
Podávame k vyprážanej rybe, vyprážaným rezňom, šunke atď.

Čas: 200 min.
Počet porcií: cca 20

Fotogaléria k receptu

23.12.2013 | autor:

Podobné recepty