Plnené kurča
1 kurča, soľ, olej, 40 g masla
Plnka: 3 rožky, 2 dcl mlieka, 100 g údenej slaniny, 1 červená cibuľa, soľ, 2 vajcia, mleté čierne korenie, zelená petržlenová vňať, 1 lyžička majoránu
Očistené kurča narežeme pozdĺž chrbta a opatrne oddelíme od kostry tak, aby vznikol neporušený plát mäsa. Stehná narežeme z vnútornej strany a oddelíme od kostí. Krídla odrežeme.
Mäso osolíme a upravíme na dosku. Rožky pokrájame, zalejeme vriacim mliekom a necháme postáť. Slaninu pokrájame na kocky, opražíme, pridáme očistenú cibuľu nakrájanú nadrobno a spolu opražíme doružova.
Rožky osolíme, pridáme opraženú slaninu s cibuľou, vajcia, mleté čierne korenie, posekanú zelenú petržlenovú vňať, majorán a dobre vypracujeme. Plnkou potrieme plát mäsa, pevne zrolujeme, previažeme niťou a opečieme v pekáči v rozohriatom oleji zo všetkých strán. Trocha podlejeme vodou a prikryté pečieme vo vyhriatej rúre 40 minút. Potom odkryjeme, obložíme plátkami masla a upečieme doružova.
Vychladnuté pokrájame na plátky.