Plnená paprika
8 zeleninových paprík, 300 g bravčového mäsa, 2 cibule, soľ, mleté čierne korenie, 1 strúčik cesnaku, 200 g udusenej ryže, 1 vajce, olej, 50 g hladkej múky, 150 g rajčiakového pretlaku, 20 g cukru, 1 bobkový list
Ako na to:Papriky umyjeme, vrch odkrojíme a vnútro vydlabeme. Očistené a umyté mäso zomelieme spolu s jednou očistenou cibuľou, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, pridáme pretlačený cesnak, udusenú ryžu a vajce. Všetko spolu dobre premiešame a naplníme pripravené papriky.
Zo zvyšnej plnky sformujeme guľky. Z oleja a múky pripravíme zápražku, zalejeme ju vodou a povaríme 10 minút. Potom pridáme rajčiakový pretlak rozmiešaný vo vode, cukor, soľ, bobkový list a očistenú cibuľu.
Do omáčky vložíme naplnené papriky a prikryté varíme na miernom ohni aspoň 45 minút. Občas premiešame, aby omáčka neprihorela. Podávame so zemiakmi alebo s chlebom.