Morčacie prsia s klobásou
500 g morčacích pŕs, soľ, mleté čierne korenie, 150 g domácej klobásy, 3 strúčiky cesnaku, 3 dcl kyslej smotany, olej, 1 lyžica hladkej múky
Ako na to:Prsia umyjeme, pokrájame na rezne, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Klobásu zomelieme, pridáme pretlačený cesnak, 1 dcl smotany a premiešame.
Klobásovou zmesou potrieme pripravené rezne, stočíme, prichytíme kovovou ihlou, opražíme v rozohriatom oleji, podlejeme horúcou vodou a prikryté udusíme domäkka.
Mäkké závitky vyberieme, šťavu zahustíme zvyšnou smotanou rozmiešanou s múkou a chvíľu povaríme. Nakoniec ochutíme soľou a mletým čiernym korením, vložíme späť závitky a necháme prejsť varom. Podávame s cestovinou.