Kofilové rezy

Potrebujeme:

Cesto:
160 g masla, 250 g hladkej múky, 200 g krupicového cukru, lyžička prášku do pečiva, 100 ml mlieka, 2 vajíčka, 4 lyžice kakaa
Na plnku:
4 tyčinky Kofila, 4 lyžice masla, 300 ml smotany na šľahanie, 200 g kyslej smotany, 1 vanilkový cukor, 100 g strúhanej čokolády na ozdobu

Ako na to:

Zmäknuté maslo vyšľaháme s vajcami, pridáme cukor, múku s práškom do pečiva, kakao a mlieko. Cesto rozdelíme na dve polovice a každú zvlášť rozložíme na plechu s papierom na pečenie. Placky pečieme pri 180 °C asi 10 minút.
Kým vychladnú, pripravíme si dve plnky. Najprv vo vodnom kúpeli rozpustíme tyčinky Kofila s maslom a natrieme ich na vychladnuté a na polovicu prekrojené placky. Potom vyšľaháme smotanu, primiešame kyslú smotanu, vanilkový cukor, placky potrieme aj týmto druhým krémom a navŕšime ich na seba. Rezy posypeme nastrúhanými hoblinkami čokolády a uložíme do chladničky na noc, aby sa krásne preležali.

08.01.2014

Podobné recepty