Zbojnícka pochúťka
200 g hovädzieho mäsa z roštenky, 200 g bravčového mäsa zo stehna, 150 g klobásy, 60 g masti, 40 g údenej slaniny, 1 cibuľa, 100 g sterilizovaných šampiňónov, 2 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, 500 g zemiakov
Ako na to:Mäso nakrájame na malé kúsky a na rozpálenej masti opečieme. Opečené mäso vyberieme, do výpeku dáme nadrobno nakrájanú slaninu, klobásu, cibuľu, pokrájané šampiňóny, opražíme, pridáme pretlačený cesnak, soľ, korenie, očistené pokrájané zemiaky a opečieme.
Hotovú zemiakovú zmes dáme na alobal a na zemiaky dáme opečené mäso. Alobal uzavrieme a dáme zapiecť do horúcej rúry.