Morčacie prsia plnené slivkami
1 kg morčacích pŕs (vcelku), sušené slivky, zeleninový vývar, píniové oriešky (olúpané mandle), olej, smotana, hladká múka, mleté biele korenie, soľ
Ako na to:Sušené slivky zalejte zeleninovým vývarom a krátko povarte. Vývar so slivkami nechajte vychladnúť. Morčacie mäso osoľte a okoreňte mletým bielym korením. Do mäsa nožom urobte diery, do ktorých vtlačte vychladnuté slivky. Takto prešpikované mäso zviažte niťou a prudko ho zo všetkých strán opečte v panvici na rozpálenom oleji.
Z opečeného mäsa odstráňte niť a preložte ho do zapekacej misy. Podlejte výpekom, vývarom, prikryte alobalom a dajte piecť do vyhriatej rúry. Pred dopečením alobal odstráňte a mäso nechajte zapiecť.
Upečené mäso vyberte a do výpeku pridajte trochu vývaru a smotany. Spolu premiešajte, krátko povarte a zahustite hladkou múkou. Upečené mäso nakrájajte na kúsky a prelejte ho omáčkou. Podávajte s uvarenou ryžou a ozdobte opraženými píniovými orieškami (mandľami).