Fliačky zapekané s mäsom

Potrebujeme:

200 g hrubej múky, 1 vajce, soľ, 150 g masla, 3 vajcia, 200 g vareného údeného mäsa, 2 dcl smotany, maslo a strúhanka na vymastenie a vysypanie pekáča

Ako na to:

Z múky, vajca a vody vypracujeme cesto. Na doske ho vyvaľkáme a pokrájame na malé fliačky, ktoré v osolenej vode uvaríme.
Uvarené fliačky prepláchneme a scedíme. Maslo vymiešame do peny, pridáme soľ, žĺtok, uvarené, na malé kocky pokrájané mäso, fliačky, smotanu a zľahka premiešame. Nakoniec pridáme tuhý sneh z bielkov.
Pekáč vymastíme maslom, vysypeme strúhankou, naplníme zmesou a pečieme v dobre vyhriatej rúre asi 30 minút. Upečené vyklopíme na misu a hneď podávame.

17.01.2014

Podobné recepty