Zeleninovo - mäsové rizoto
1 cibuľa
1 kg bravčové stehno (orech)
3 väčšie mrkvy
1 väčší petržlen
200 g mrazený hrášok
300 g sterilizovaná kukurica
750 g ryža
soľ, mleté čierne korenie
4 ČL mletej sladkej papriky
1 dcl olej
Cibuľu nakrájame na malé kocky a orestujeme na oleji. Potom pridáme mäso nakrájané na kocky, červenú papriku a dochutíme soľou a mletým čiernym korením. Dobre premiešame a 5 min restujeme.
Prikryjeme a necháme dusiť, dokiaľ mäso nebude z 1/2 mäkké. Pridáme hrášok, kukuricu, a mrkvu s petržlenom (ošúpané a nakrájané na tenké štvrtiny). Dusíme, pokiaľ nebude všetko mäkké. Dochutíme soľou a mletým čiernym korením.
Medzitým si uvaríme ryžu. Nakoniec zmiešame ryžu a soté dokopy. Podávame s kyslou uhorkou a nastrúhaným syrom.
Čas prípravy : 90 min.