Prekladané zemiaky
1 kg zemiakov, 1 cibuľa, olej, soľ, mleté čierne korenie, 3 vajcia uvarené natvrdo, 100 g tvrdého syra, 2 dcl sladkej smotany, 1 vajce, 100 g masla
Ako na to:Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme a pokrájame na kolieska. Očistenú cibuľu pokrájanú nadrobno opražíme v rozohriatom oleji.
Do vymasteného pekáča dáme vrstvu zemiakov, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, obložíme uvarenými vajcami pokrájanými na kolieska, polejeme opraženou cibuľou, posypeme syrom postrúhaným na hrubšom strúhadle a zakryjeme zvyšnými zemiakmi.
Všetko zalejeme smotanou rozmiešanou so soľou a vajcom, obložíme plátkami masla a zapečieme vo vyhriatej rúre. Podávame s cviklou.