Polievka z údeného mäsa

Potrebujeme:

750 g údeného mäsa, voda, 200 g koreňovej zeleniny (petržlen, mrkva, kaleráb, zeler), 1 pór, 40 g kelu, 50 g cibule, 1 strúčik cesnaku, celé čierne korenie, soľ, 100 g jačmenných krúp, 50 g masla, 1 vajce, petržlenová vňať

Ako na to:

Umyté mäso dáme variť do vriacej vody, pridáme očistenú zeleninu pokrájanú na malé kúsky, cibuľu, cesnak, celé čierne korenie a spolu povaríme.
Krúpy postavíme do druhého hrnca a v slanej vode uvaríme. Keď sú mäso aj krúpy mäkké, rozmiešame v polievkovej mise maslo s vajcom, pridáme krúpy, pokrájanú petržlenovú vňať a polievku do misy precedíme.

22.01.2014

Podobné recepty