Mleté mäso s hubami
60 g hovädzieho mäsa, 50 g teľacieho mäsa, 10 g žemle, soľ, mleté čierne korenie, huby, 1/4 vajca, 10 g oleja, 10 g cibule, plátok rajčiaka, list hlávkového šalátu, petržlenová vňať
Ako na to:Hovädzie a teľacie mäso zomelieme spolu s namočenou a vyžmýkanou žemľou. Zmes osolíme, okoreníme a pridáme zvlášť uvarené, nakrájané huby, vajce a spolu dobre premiešame.
Z pripravenej zmesi sformujeme malé bifteky, ktoré prudko opečieme na rozpálenom oleji po oboch stranách. Potom pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, podlejeme horúcou vodou alebo netučným vývarom z kostí a prikryté udusíme.
Hotové bifteky obložíme plátkom rajčiaka, listom hlávkového šalátu a ozdobíme lístkami petržlenovej vňate.