Plnené rajčiaky
100 g šunky, 2 kyslé jablká, 1 citrón, 100 g zeleru, 2 lyžice sterilizovaného hrášku, 150 g bieleho jogurtu, soľ, mleté čierne korenie, zelená petržlenová vňať, 250 g rajčiakov
Ako na to:Šunku pokrájame na tenké rezance. Jablká očistíme, postrúhame na hrubšom strúhadle a pokvapkáme citrónovou šťavou. Očistený zeler uvaríme a pokrájame na malé kocky.
Do misy dáme pripravenú šunku, jablká, zeler a hrášok, premiešame a zalejeme jogurtom vymiešaným so soľou, mletým čiernym korením, citrónovou šťavou a posekanou zelenou petržlenovou vňaťou.
Všetko zľahka premiešame a naplníme rajčiaky, z ktorých sme odrezali vršky a vydlabali dužinu. Podávame s pečivom.