Piškótové rezy
140 g lieskových orieškov, 4 bielka, 140 g prášk. cukru, 1 lyžica kakaa, tuk na vymastenie plechu
Krém: 4 žĺtka, 3 lyžice mlieka, 3 lyžice prášk. cukru, 1 vanilkový cukor, 120 g masla, 50 g prášk. cukru, čokoláda na ozdobenie
Oriešky na suchej rajnici na bledo upálime a trením v obrúsku odstránime šupky. Potom oriešky pomelieme.
Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a zľahka doň vmiešame cukor, kakao a mleté orechy. Plech vyložíme papierom na pečenie, pomastíme ho tukom a cesto naň vylejeme. Po upečení z ešte teplého cesta papier stiahneme.
Za stáleho miešania uvaríme žĺtka s mliekom, práškovým a vanilkovým cukrom. V miske vymiešame maslo s troškou cukru a po čiastkach ho pridáme do vychladnutej základnej krémovej hmoty.
Cesto prekrojíme na tri rovnaké časti, pospájame ich krémom a potrieme aj vrch. Pokrájame na úhľadné rezy a ozdobíme strúhanou čokoládou.