Bravčové kocky so slivkami
400 g bravčového mäsa, 80 g cibule, 100 g sušených sliviek, 60 g masti, mletá sladká paprika, 20 g rajčiakového pretlaku, cesnak, soľ, rasca, mleté čierne korenie, majorán, voda, 20 g hladkej múky
Ako na to:Mäso umyjeme, osušíme a pokrájame na kocky. Slivky opláchneme pod tečúcou teplou vodou. Cibuľu očistíme, pokrájame nadrobno a speníme na rozpálenej masti. Poprášime mletou červenou paprikou, pridáme rajčiakový pretlak, rozotrený cesnak, soľ, rascu, mleté čierne korenie, všetko dobre premiešame s nakrájaným mäsom, podlejeme vodou, pridáme sušené slivky a prikryté pomaly udusíme do mäkka.
Keď je mäso mäkké, šťavu mierne vydusíme, zaprášime múkou, dochutíme majoránom a ešte chvíľu povaríme.