Šalát z červenej kapusty a ovocia

Potrebujeme:

400 g červenej hlávkovej kapusty, 2 kyslé jablká, 1 cibuľa, soľ, mleté čierne korenie, 2 pomaranče, 50 g hrozienok, citrónová šťava, 1 lyžica medu, 2 lyžice olivového oleja

Ako na to:

Očistenú kapustu prekrojíme, vyrežeme hlúb, pokrájame ju na jemné rezance, povaríme vo vriacej vode 5 minút a prepláchneme studenou vodou. Jedno jablko očistíme a postrúhame, pridáme očistenú cibuľu pokrájanú nadrobno, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením.
Druhé jablko očistíme, prekrojíme, odstránime jadrovník a pokrájame na kocky. Pomaranče očistíme, rozoberieme na mesiačiky a pokrájame. Hrozienka umyjeme v horúcej vode. Všetky suroviny zmiešame, pokvapkáme citrónovou šťavou, medom a olejom.
Znova premiešame a necháme odležať 1 až 2 hodiny.

03.02.2014

Podobné recepty