Zemiaky s miešanými vajcami
750 g zemiakov, 2 cibule, 1 lyžica masti, 400 g húb, potlčená rasca, soľ, 2 rajčiaky, 1 lyžica masla, 4 vajcia, 1 lyžica zelenej petržlenovej vňate posekanej nadrobno
Ako na to:Umyté zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme a pokrájame na kolieska. Cibuľu posekanú nadrobno speníme v rozohriatej masti, pridáme očistené pokrájané huby, potlčenú rascu a soľ, prikryjeme a udusíme domäkka.
Do ohňovzdornej misy striedavo ukladáme vrstvy zemiakov, udusených húb a pokrájaných rajčiakov. Z masla, vajec a posekanej zelenej petržlenovej vňate pripravíme riedku praženicu, ktorú rozvrstvíme na zemiaky s hubami, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 25 až 30 minút.