Bravčové rebierko s pikantnou omáčkou
800 g bravčového karé, soľ, olej, 1 cibuľa, 3 zrnká čierneho korenia, 1 bobkový list, citrónová kôra z polovice citróna, 2 dcl kyslej smotany, 1 lyžička horčice, 1 dcl suchého bieleho vína, 2 lyžice kapár, 1 kyslá uhorka, 1 lyžička cukru
Ako na to:Mäso umyjeme, vykostíme a pokrájame na rezne, ktoré mierne naklepeme, osolíme a opečieme v rozohriatom oleji z oboch strán. Vo výpeku opražíme očistenú cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme celé čierne korenie, bobkový list, citrónovú kôru, opečené rezne a prikryté dodusíme domäkka. Počas dusenia podlejeme vriacou vodou a obrátime.
Mäkké rezne vyberieme, šťavu zahustíme smotanou premiešanou s horčicou a dobre povaríme. Potom zalejeme vínom, pridáme kapary, postrúhanú uhorku, cukor, udusené rezne a spolu povaríme 10 minút.
Podávame s opekanými zemiakmi a čerstvou zeleninou.