Uhorská roštenka

Potrebujeme:

500 g hovädzej roštenky, soľ, mleté čierne korenie, 40 g oleja, 80 g cibule, 50 g rajčiakového pretlaku, 20 g hladkej múky, 60 g zeleninovej papriky, 1 cibuľa, posekaná zelená petržlenová vňať

Ako na to:

Mäso umyjeme, osušíme, nakrájame na plátky, ktoré naklepeme z oboch strán, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Opečieme na masti z oboch strán a odložíme.
Vo výpeku upražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme na pásiky narezanú papriku, poprášime mletou červenou paprikou, primiešame rajčiakový pretlak, vložíme roštenky, prilejeme trochu vody a udusíme do mäkka.
Keď je mäso mäkké, šťavu zaprášime múkou a ešte chvíľu podusíme. Hotové jedlo posypeme petržlenovou vňaťou nasekanou nadrobno.

07.02.2014

Podobné recepty