Bryndzové tašky
700 g zemiakov, 220 g polohrubej múky, 60 g krupice, soľ, 2 vajcia, 220 g bryndze, pažítka, mleté čierne korenie, 50 g údenej slaniny, 50 g bryndze na posypanie
Ako na to:Z uvarených, postrúhaných zemiakov, múky, krupice, zo soli, vajec a 50 g bryndze vypracujeme na doske cesto, ktoré rozvaľkáme na hrúbku 3 cm a povykrajujeme z neho kolieska s priemerom asi 5 cm.
Kolieska naplníme zvyšnou bryndzou (150 g), do ktorej sme zamiešali pažítku nakrájanú nadrobno, soľ a mleté čierne korenie. Kolieska prehneme napoly, okraje cesta stlačíme a hneď dáme variť do vriacej, osolenej vody.
Uvarené taštičky opláchneme teplou vodou. Každú porciu polejeme vyškvarenou slaninou nakrájanou na kocky a posypeme bryndzou.