Zeleninový šalát s hydinovým mäsom
100 g prerastenej údenej slaniny, 300 g vareného mäsa zo sliepky, 1 žltá, 1 červená a 1 zelená zeleninová paprika, 1 šalátová uhorka, 1 zväzok mladej cibuľky, pol hlávky šalátu, 340 g sterilizovanej kukurice, zelená petržlenová vňať
Nálev: 150 g bieleho jogurtu, 2 lyžice olivového oleja, šťava z 1 citróna, mleté čierne korenie, soľ, 1 lyžička cukru
Slaninu pokrájame na malé kocky a vyškvaríme škvarky. Vyberieme a na vypečenej masti opražíme uvarené mäso pokrájané na kocky. Všetku zeleninu očistíme, umyjeme a osušíme. Papriky zbavíme jadrovníkov a spolu s uhorkou pokrájame na tenké rezance, cibuľku pokrájame na kolieska a šalát potrháme na menšie kúsky.
Do šalátovej misy dáme scedenú a odkvapkanú kukuricu, pripravenú zeleninu, mäso a škvarky. Zalejeme nálevom, premiešame a necháme odpočívať na chladnom mieste aspoň 1 hodinu. Hotový šalát posypeme posekanou zelenou petržlenovou vňaťou.
Nálev: Jogurt s olejom vymiešame, postupne pridáme citrónovú šťavu, mleté čierne korenie, soľ, cukor a premiešame.