Kreolky

Potrebujeme:

Cesto I: 200 g hladkej múky, 80 g práškového cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 1 vajce, 125 g masla, pikantný džem, práškový cukor na posypanie
Cesto II: 300 g hrubej múky, 100 g práškového cukru, 125 g strúhaného kokosu, 1 balíček vanilínového cukru, 1 vajce, 125 g masla, 1 lyžica kakaa

Ako na to:

Cesto I: Na dosku preosejeme múku, práškový a vanilínový cukor, pridáme vajce, maslo nastrúhané na hrubšom strúhadle a zamiesime hladké cesto. Na pomúčenej doske ho vyvaľkáme a formičkou povykrajujeme kolieska.

Cesto II: Múku, cukor, kokos a vanilínový cukor premiešame, pridáme vajce, maslo, kakao a zamiesime hladké cesto. Potom cesto pretláčame na mäsovom mlynčeku, na ktorý sme pripevnili ozdobné kovové tvorítko a formujeme do tvaru venčekov, ktoré dáme na kolieska.

Koláčiky uložíme na plech, do stredu každého koláčika vstrekneme pomocou ozdobnej rúrky kôpku džemu a upečieme vo vyhriatej rúre. Upečené posypeme cukrom.

12.02.2014

Podobné recepty