Morčací hamburger s banánmi
½ kg morčacích steakov , 1 mierne našľahané vajce, 2 menšie najemno nasekané cibule , 1 cibuľa nakrájaná na krúžky, 5 PL strúhanky , 1 zväzok nasekanej petržlenovej vňate, soľ, mleté čierne korenie, 2 PL oregana, 3 PL olivového oleja, 2 banány – nakrájané na plátky , 50 g alebo 4 plátky nízkotučného čedaru , 4 hamburgerové žemle, 3 PL nízkotučnej majonézy , 4 PL horčice, 80 g hlávkového šalátu, 2-3 paradajky nakrájaná na plátky
Ako na to:Mäso nasekajte najemno. V mise zmiešajte s vajcom, nasekanou cibuľou a petržlenovou vňaťou, strúhankou, syrom, soľou, korením a oreganom. Zo zmesi vytvorte 4 ploché bochníčky.
Vo veľkej panvici rozohrejte olej. Vložte bochníčky. Smažte dozlatista 5-6 min. z oboch strán. Na každý bochníček poukladajte plátky banánov. Banány prikryte plátkom syra. Priklopte panvicu a nechajte syr asi 1 min. roztopiť.
Rozkrojte žemle a každú potrite majonézou. Naaranžujte na každú z nich hlávkový šalát, naň položte mäsový bochník a 1-2 plátky paradajky a krúžky cibule. Prikryte hornou polovicou žemle a podávajte teplé.
TIP: Namiesto morčacieho mäsa môžete použiť tofu!