Bravčové rebierko

Potrebujeme:

500 g bravčového karé, soľ, lyžička mlieka, 10 g hladkej múky, trocha červenej papriky, mleté čierne korenie, 40 g oleja, 250 g kalerábu aj s mladými lístkami

Ako na to:

Z umytého mäsa nasekáme štyri rebierka, ktoré mierne naklepeme, okraje narežeme, osolíme, pokropíme mliekom a obalíme v múke, v ktorej sme rozmiešali červenú papriku a korenie.
V hrnci rozohrejeme olej, vložíme do neho pripravené rebierka, z oboch strán ich do ružova opečieme, podlejeme naberačkou horúcej vody a prikryté dusíme.
Keď sú rebierka takmer mäkké, pridáme umyté, očistené kaleráby, pokrájané na hranolky spolu s jemnými lístkami a všetko spolu ešte 15-20 minút podusíme. Podávame s dusenou ryžou.

22.02.2014

Podobné recepty