Bielkový chlebík
5 bielkov, 150 g práškového cukru, 50 g mandlí, 50 g čokolády na varenie, 2 vodové oblátky, 50 g hrozienok, 100 g hrubej múky, 50 g masla
Čokoládová poleva: 100 g čokolády na varenie, 70 g stuženého pokrmového tuku
Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, pridáme cukor a dobre vyšľaháme. Potom zľahka primiešame zomleté mandle, nastrúhanú čokoládu, polámané oblátky, hrozienka, múku a nakoniec po lyžiciach roztopené vychladnuté maslo.
Cesto vylejeme do vymastenej a strúhankou vysypanej formy a upečieme vo vyhriatej rúre. Vychladnuté polejeme čokoládovou polevou.
Čokoládová poleva: Nalámanú čokoládu a tuk roztopíme nad parou a dobre vymiešame.