Roštenka s uhorkovým krémom

Potrebujeme:

4 roštenky (asi 200 gramové), soľ, mleté čierne korenie, olej na vyprážanie, hladká múka, worcesterská omáčka, voda, 3 PL majonézy, 1 PL horčice, citrónová šťava, 1/8 l šľahačkovej smotany, šalátová uhorka

Ako na to:

Mäso vyklepeme, na okrajoch narežeme, osolíme a posypeme čiernym korením. Roštenky na oboch stranách opražíme v panvici na horúcom oleji. Uložíme ich na predhriatu misu.
Výpek poprášime múkou, pridáme trocha worcesterskej omáčky, troška vody, povaríme na hustejšiu šťavu, podľa chuti osolíme a touto šťavou podlejeme roštenky.
Základnú majonézu dochutíme 1 PL horčice a trochou citrónovej šťavy. Do majonézy vmiešame šľahačku zo sladkej smotany. Do krému primiešame 8 koliesok šalátovej uhorky nakrájanej na tenké pásiky.
Krém navrstvíme na roštenky a podávame so zemiakovými hranolkami.

03.03.2014

Podobné recepty