Malinová torta
Cesto: 6 vajec, 250 g práškového cukru, 250 polohrubej múky
Plnka: 1/4 l mlieka, 1 lyžica maizeny, 4 lyžice malinového lekváru, 250 g čerstvých alebo zaváraných malín, 250 g masla, 1 lyžica rumu, 2 balíčky vanilkového cukru, 1 šľahačková smotana
Žĺtka vymiešame s cukrom. Pridáme múku, tuhý sneh z bielkov, dobre premiešame a cesto upečieme v stredne teplej rúre.
V mlieku rozmiešame maizenu a varíme do zhustnutia. Dáme vychladnúť, potom pridáme lekvár, časť malín, maslo, rum a jeden vanilkový cukor. Dobre vymiešame a podľa chuti dodáme ešte lekvár, maliny alebo práškový cukor.
Upečené cesto po vychladnutí rozrežeme na pláty, naplníme plnkou, ktorou potrieme aj vrch a boky. Zo smotany s druhým vanilkovým cukrom ušľaháme šľahačku a spolu so zvyškom malín tortu ozdobíme.