Kačka na červenom víne
1 kačka, soľ, 1 cibuľa, 50 g prerastenej slaniny, 40 g masla, 2 strúčiky cesnaku, 2 lyžice rajčiakového pretlaku, 2 dcl suchého červeného vína, 115 g sterilizovaných šampiňónov
Ako na to:Kačku umyjeme, očistíme, osolíme a necháme postáť do druhého dňa na chladnom mieste. Cibuľu očistíme a spolu so slaninou pokrájame nadrobno. V rozohriatom masle opražíme nakrájanú slaninu a cibuľu, vložíme kačku pokrájanú na porcie a chvíľu dusíme. Potom pridáme pretlačený cesnak, rajčiakový pretlak, víno a udusíme domäkka.
Nakoniec pridáme šampiňóny, trocha podlejeme vodou a upečieme vo vyhriatej rúre do chrumkava. Podávame s ryžou a so zeleninovými šalátmi.