McDonald style jahodový fitness cheesecake
Korpus:
15 PL zapekaného müsli - ľubovoľné, ja som použila müsli s jahodami a mandľami
2 PL rozpusteného masla
1 PL hnedého cukru
Na plnku:
4 balenia ricotty (spolu 1 kg)
10 PL sušeného mlieka
1 balíček vanilkového cukru
1 PL vanilkovej esencie
balíček čírej želatíny
Jahodové želé:
300 g mrazených jahôd
2 PL hnedého cukru
balíček čírej želatíny
Najprv si pripravíme korpus. Rúru vyhrejeme na 180°C. Müsli rozmixujeme v mixéri najemno a vysypeme do misky. Pridáme 1 PL hnedého cukru, rozpustené maslo a 1 PL ricotty. Všetko spolu zamiešame, aby sa to dobre spojilo. Formu na cheescake potrieme maslom a na dno natlačíme müsli drť. Dáme do rúry zapiecť na 10 minút.
Teraz si pripravíme plnku. Vo veľkej mise zmiešame ricottu, sušené mlieko, vanilkový cukor a vanilkovú esenciu. Želatínu pripravíme podľa návodu na obale a zamiešame do hmoty, ktorú vylejeme na upečený vychladnutý korpus.
Nakoniec pripravíme jahodové želé. Rozmrazené jahody prekrojíme na polovice, dáme do misky a posypeme hnedým cukrom. Želatínu pripravíme podľa návodu. Na tvarohovú hmotu naukladáme jahody aj so šťavou, ktorú vďaka cukru pustili a zalejeme želatínou.
Cheesecake uložíme do chladničky stuhnúť na približne 3 hodiny. Mne vyšlo 8 porcií.
1 porcia obsahuje: 12 g tuku, 23 g bielkovín a 25 g sacharidov