Hus v kyslej kapuste

Potrebujeme:

700 g kyslej kapusty, 2 sladkokyslé jablká, rasca, soľ, 1 lyžica majoránu, 1 lyžica kryšt. cukru, 2 husacie stehná, 2,5 dcl suchého bieleho vína, 700 g zemiakov

Ako na to:

Kapustu pokrájame, pridáme olúpané a postrúhané jablká, rascu, soľ, majorán, cukor a všetko spolu dobre premiešame.
Stehná vykostíme, pokrájame na porcie, osolíme a povtláčame do kapustového základu. Trocha podlejeme vínom a dáme piecť do vyhriatej rúry. Počas pečenia mäso obraciame a podlievame vínom. Keď je mäso mäkké, uložíme ho kožou navrch a pripečieme dočervena.
Zemiaky očistíme, pokrájame na kocky a uvaríme v osolenej vode. Upečené mäso vyberieme, kapustu premiešame s uvarenými zemiakmi, vložíme späť mäso a ešte niekoľko minút zapekáme v dobre vyhriatej rúre.

11.03.2014

Podobné recepty